Så hittar du billiga reservdelar till mopeden

Håller du på att rusta upp din gamla moped från barndomen? Eller kanske har sonen eller dottern en moped ståendes i garaget som saknar en eller flera delar. I så fall är du förmodligen på jakt efter passade reservdelar och vill hitta dom så billigt som möjligt. För att lyckas finns flera olika sätt, bland annat genom att leta online och utomlands.

Köp reservdelar till moped begagnat

Bättre begagnat är allt som oftast billigare än det som är nytt och så även när det kommer till reservdelar till din moped. Det finns mängder av annonssidor på nätet idag och det brukar inte vara några större problem att hitta det man söker. Det brukar dessutom finnas olika kategorier, till exempel ”fordon” eller till och med ”reservdelar” för att underlätta själva sökningen.

Däremot kan man behöva ha lite is i magen eftersom den reservdel man letar efter kanske inte finns första gången man söker men förr eller senare dyker den säkert upp. Håll utkik med någon dags mellanrum och kontakta säljaren direkt så att ingen annan hinner före.

Leta reservdelar på nätet

Ett annat sätt att hitta billiga reservdelar till sin moped är genom att kolla igenom utbudet som finns i nätbutikerna. Även om man får betala en fraktavgift blir det totala priset oftast billigare än om man köper delarna i en fysisk butik. Ibland skiljer det sig bara med ett par kronor men ibland kan man spara in flera hundra om man har tur.

Dessutom är utbudet mycket större och chansen att man hittar det man söker är därmed också större. Här finns reservdelar till mopeder som är 50 år gamla lika väl till dom som är sprillans nya och chansen är som sagt stor att det är snäppet billigare. Leta och jämför på olika sidor för att lyckas hålla nere priset ytterligare – kanske har någon sida en kampanj eller rabattkod just vid tillfället och då är det ett bra sätt att spara in en slant.

Varor från Europa

Den som kan tänka sig att vänta lite längre på att delarna använder med posten kan även se över utbudet i andra länder, främst i Europa. Att beställa reservdelar till moped och bil från exempelvis Tyskland är väldigt populärt och med lite tur blir det på det här sättet ännu billigare.

Spara pengar på mopedreservdelar – Tips och tricks

• Köp begagnat för att hålla nere priset
• Sök på nätet och jämför priser
• Kolla utbudet i andra länder – Europa
• Ha tålamod och håll utkik efter nya annonser