...

När du behöver personlig assistans

Om man bor i Småland så finns det många assistansbolag att välja mellan. Det är viktigt att hitta ett bolag som känns rätt med personliga assistenter som man känner sig bekväm med och som man känner att man kan lita på. Genom sitt assistansbolag i Småland så har man dessutom obegränsade möjligheter att fara iväg på utflykter med sin personliga assistent. Det finns nämligen hur många vackra kulturlandskap och naturmiljöer som helst. Exempel på platser att besöka är Visingsö i Vättern nära Jönköping, Gripenbergs slott nära Tranås och en stor mängd naturreservat i hela länet.

Detta gör ett assistansbolag

Syftet bakom assistansbolag och den hjälp som de erbjuder är att alla människor ska ha samma förutsättningar, rätt och möjlighet till att leva ett betydelsefullt och innehållsrikt liv oavsett om eller vilken typ av funktionshinder som man kan tänkas ha. Den huvudsakliga uppgiften för ett assistansbolag är att tillhandahålla personer med funktionshinder en personlig assistent, som kan hjälpa personen med allt ifrån vardagsbestyr till att komma iväg på utflykter och resor, det vill säga sådana saker som personen har svårigheter med att göra på egen hand. Assistansbolag jobbar också mot kommunen och försäkringskassan, och kan hjälpa sina brukare att fylla i de nödvändiga ansökningsformulär som krävs för att få rätt till personlig assistens från försäkringskassan. Assistansbolaget ser till så att brukaren är nöjd och känner sig trygg med sin personliga assistent.

Rätt till personlig assistent

Alla har dock inte rätt till en personlig assistent. För varje ansökan så görs en individuell bedömning och utredning. Om man behöver hjälp av sin personliga assistent mindre än 20 timmar i veckan så skickar man sin ansökan till kommunen som man bor i. De tar sedan ett beslut. Om man istället behöver assistens mer än 20 timmar i veckan så ska man skicka sin ansökan till försäkringskassan.

Välj rätt assistansbolag i Småland

Dessa faktorer kan vara värda att tänka på när man anlitar sitt assistansbolag:

  • Hitta en personlig assistent som man trivs bra med
  • Litet bolag ger ofta personligare service medan större bolag har fler assistenter att välja mellan
  • Var i Småland assistansbolag ligger
  • Hur långt bort i Småland som den personlige assistenten bor.

Upptäck Småland med personlig assistans

Småland har många assistansbolag att välja mellan för den som behöver personlig assistans. Dessa bolag har som mål att ge alla människor samma förutsättningar och möjligheter att leva ett betydelsefullt och innehållsrikt liv. För att välja rätt assistansbolag är det viktigt att hitta en personlig assistent som man känner sig bekväm med och litar på. Det är också viktigt att komma ihåg att man har obegränsade möjligheter att utforska Smålands vackra kulturlandskap och naturmiljöer tillsammans med sin personliga assistent.

Viktiga faktorer att tänka på när man anlitar ett assistansbolag:
– Hitta en personlig assistent som man trivs bra med
– Litet bolag ger ofta personligare service medan större bolag har fler assistenter att välja mellan
– Var i Småland assistansbolag ligger
– Hur långt bort i Småland som den personlige assistenten bor.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.