...

Hur en bra deal ser ut

SMSlån är samma sak som snabblån. Precis som privatlån är smslån ett lån utan säkerhet. En skillnad mot privatlånen är att smslånen är snabbare. Själva ansökan går ungefär lika snabbt, men bästa smslånen brukar vara mycket snabbare på att betala ut pengarna till bankkontot.

Varför väljer man smslån?

Självklart finns det även nackdelar med smslån. Dessa smålån är mindre än privatlånen. Ifall du behöver låna tiotusentals kronor är det inte så många smslån som erbjuder den möjligheten. Den största nackdelen är egentligen kostnaden. De flesta smslånen är mycket dyrare än privatlånen. Varför ska man då välja smslån? Jo, i ett läge där man behöver låna pengar riktigt snabbt kanske det inte finns utrymme att vänta i 2-3 bankdagar på att ett privatlån ska betalas ut till bankkontot. SMSlånet kan du däremot få inom några minuter givet att du har samma bank som långivaren. Det går även att få vissa smslån på kvällar och helger. Ett annat exempel på när folk väljer smslån framför privatlån är om det är svårt att få ansökan för privatlånen beviljad. Det kan handla om att man har betalningsanmärkningar eller att man har för liten inkomst.

Här behövs en liten varning. Ifall du har betalningsanmärkningar och liten inkomst kanske det inte är en god idé att låna pengar. Om du har tänkt igenom saken och vill ansöka om ett lån gör du gott i att jämföra lånen noga för att hitta bäst smslån. För att avgöra hur bra ett smslån är tittar vi på tre saker:

1. Räntan – nöj dig inte med 40 procent ränta

Först och främst kan vi jämföra räntan mellan de olika smslånen. De dyraste lånen har en ränta på närmare 40 procent. Det är mycket billigare jämfört med hur det var för några år sedan. Genom att jämföra räntan på smslånen kan du komma undan med 10 eller kanske rent av 20 procentenheter lägre ränta.

Har du tur kan du hitta ännu billigare lån än så. Det är ovanligt att smslån tillämpar individuell ränta, men det finns undantag. Sådana långivare tar hänsyn till hur din ekonomi ser ut innan de ger dig ett låneerbjudande. Om du har god ekonomi har du därför chans att komma undan med en lägre ränta.

2. Avgifterna – du kan slippa dem!

Många smslån har diverse avgifter. De vanligaste avgifterna är aviavgiften och uppläggningsavgiften. Aviavgifterna brukar kosta från 19 kronor och upp till runt 45 kronor. Den läggs på varje månadsfaktura. Startavgiften kan kosta upp till runt 500 kronor, men vanligtvis ligger den någonstans mellan 200 och 350 kronor.

Som tur är kan du slippa avgifterna för smslånet helt och hållet bara genom att göra en enkel jämförelse.

3. Övriga villkor – vilket lån passar dig?

Den tredje punkten som vi kan jämföra är övriga villkor. Vad som är ett bra smslån är väldigt individuellt när det gäller denna punkt. Många lån har en åldersgräns på 20 år. Dessutom krävs någon form av inkomst, även om det inte alltid är ett krav att inkomsten är fast. Betalningsanmärkningar är en annan sak du kan jämföra. Bäst är förstås om du inte har några betalningsanmärkningar. Då kan du välja och vraka mellan alla lån.

SMSlån – fördelar och nackdelar

SMSlån är ett lån utan säkerhet som är snabbare än ett privatlån. Det kan vara ett bra alternativ om man behöver låna pengar snabbt, men det finns också nackdelar. SMSlånen är ofta dyrare än privatlån och de är inte så stora. Det är viktigt att man jämför lånen noga för att hitta bäst smslån.

• SMSlån är ett lån utan säkerhet, precis som privatlån
• SMSlån är snabbare än privatlån
• SMSlånen är dyrare än privatlån
• SMSlånen är mindre än privatlån
• Jämför lånen noga för att hitta bäst smslån
• Räntan, avgifterna och övriga villkor ska jämföras

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.