Hitta den bästa cykelrutten till jobbet

Hitta den bästa cykelrutten till jobbet

Har du köpt en sprillans ny herrcykel och är taggad på att ta den till jobbet? En viktig del i cykelpendlandet är att välja ut den bästa vägen. Den väg som du kör till jobbet med bil behöver inte vara den bästa för cykling. Ofta är den bästa cykelvägen en väg som innefattar bakgator och andra lugnare delar. Det må göra rutten något längre, men också säkrare och roligare att åka.

Utforska området

Ett bra sätt att hitta en optimal rutt är att ta cykeln på en ledig dag och åka till jobbet. Testa att ta omvägar och olika svängar för att se vilka vägar som är säkrast och roligast att åka på. Att välja ut en väg med lite trafik är något som många cyklister prioriterar. På en liten dam- eller herrcykel är du väldigt känslig ifall olyckan skulle vara framme.

Att färdas där det inte är så mycket trafik är också bekvämt. Du ska cykla rutten många gånger i veckan, och att då slippa ha en buss eller snabbt körande bilar som kör om dig hela tiden, kan vara värt mycket på lång sikt.

Använd karttjänster

Det finns idag många olika karttjänster man kan använda sig av, varav vissa är gratis och kan laddas ner som en app till mobilen. Flera av dessa tjänster har vägbeskrivningstjänster, där cykel kan väljas som alternativ. Knappar du in ditt hem som startpunkt och din arbetsplats som slutmål, får du sannolikt fram flera förslag på vägar att välja mellan. Testa dem alla och se vilken som passar dig bäst. En väg med tufft underlag eller dåliga vägar kan vara ett sämre alternativ för den som till exempel har en herrcykel. Har man däremot en mountainbike kan den vägen vara den bästa ifall den är kortare.

Ta din nivå i beaktning

Om du inte har cyklat särskilt mycket i trafiken tidigare, kan det vara en idé att börja med en så lugn rutt som möjligt. Det här innebär då att välja vägar som har en egen cykelbana utmarkerad och förhållandevis lugn trafik. Vidare kan det vara bra att försöka undvika de värsta rusningstimmarna, förutsatt att man har den flexibiliteten. Se även till att säkerheten är riktig på din herrcykel, mountainbike eller damcykel innan du ger dig av.
Redan när du köper cykel är det väl värt att investera i cykelsäkerhet som lampor, cykelhjälm och annat som gör att du syns och är skyddad om olyckan är framme.

Optimera din cykelväg med dessa tips!

En viktig del av cykelpendlandet är att välja ut den bästa vägen. Det bästa sättet att hitta en optimal rutt är att ta cykeln på en ledig dag och åka till jobbet. Utforska området och testa att ta olika svängar för att se vilka vägar som är säkrast och roligast att åka på. Använd dig också av karttjänster som vägbeskrivningstjänster.

Viktiga tips:
• Utforska området
• Använd karttjänster
• Ta din nivå i beaktning
• Investera i cykelsäkerhet