...

Varför jämföra lån?

I Sverige finns det över 120 olika banker och kreditgivare. Det är allt från de stora heltäckande bankerna så som Nordea och Swedbank till nischbanker som Ikano Bank eller BigBank. Sedan går det även att låna pengar vid butiksköp vilket kan ske bland annat hos IKEA och Thorn. Ytterligare ett alternativ är snabblåneföretag som Onea, CashBuddy och Ferratum. Dessa kreditgivare skiljer sig åt på ett flertal punkter. Vissa accepterar betalningsanmärkningar medan andra inte gör det. En del erbjuder bara småbelopp medan andra inte lånar ut mindre än 50 000 kr osv. Som låntagare är det alltså viktigt att jämföra de olika alternativen för att hitta en långivare som passar de behov man har.

Jämför privatlån

Är det större belopp som behöver lånas är privatlån det bästa alternativet. Utbudet av aktörer är stort och en rekommendation är därför att gå via en låneförmedlare. Under fliken ”Blancolån” hittas ett stort utbud av låneförmedlare som jämför privatlån i Sverige. Här går det därmed att välja vilken låneförmedlare man vill använda sig av. Oavsett val är det helt gratis.

Jämför smslån

Det finns ett tydligt fokus på korttidslån och snabblån. Det är denna avdelning som är mest utbyggd och ger tydligast guidning till besökaren. Dessa lån skiljer sig bland annat gällande räntesats, om de har räntefri tid, amorteringstid, belopp och var de tar en kreditupplysning. Det går därmed att sortera fram de långivare som accepterar betalningsanmärkningar eller exempelvis bara tar kreditupplysning via Bisnode.

Jämför kontokrediter

En låneform som växer kraftigt är kontokrediter. Det kan lite förenklat sägas vara ”kreditkort utan räntefri period”. Du ansöker exempelvis om en kontokredit på 10 000 kr men betalar enbart ränta när du väljer att ta ut del av krediten. Har du tagit ut 2 000 kr så finns fortfarande möjlighet att ta ut ytterligare 8 000 kr. Även kontokrediter kan jämföras på diverse intressanta sidor utifrån lånebelopp, hur signering sker av låneansökan samt löptid.

 

Jämför olika lånealternativ

• I Sverige finns det över 120 olika banker och kreditgivare.
• Det finns heltäckande banker så som Nordea och Swedbank, nischbanker som Ikano Bank eller BigBank, snabblåneföretag som Onea, CashBuddy och Ferratum samt möjlighet att låna vid butiksköp som hos IKEA och Thorn.
• Privatlån är det bästa alternativet för större belopp, då utbudet är stort. Genom låneförmedlare kan man jämföra vilken låneförmedlare man vill använda och det är helt gratis.
• För korttidslån och snabblån finns det ett tydligt fokus med en utbyggd avdelning som ger tydlig guidning.
• Kontokrediter är en låneform som växer kraftigt och som funktionerar som ett kreditkort utan räntefri period.
• Det är viktigt att jämföra de olika alternativen för att hitta en långivare som passar de behov man har.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.