Förnya skutan med nya båtstolar

Att sitta skönt till sjöss gör hela upplevelsen av både korta och långa turer bättre. Komfort är viktigt även i en båt och har dina gamla båtstolar gjort sitt kan du ganska enkelt byta ut dom till nya, snygga och sköna sådana! Du kan också byta ut dom i renoveringssyfte bara för att få en ny stil ombord på skutan – även små detaljer gör stor skillnad och har du, som många andra, båten som ditt andra hem är det alltid roligt att rusta upp och göra fint med lite nytt.

Båtstolar

Enkelt sätt att förnya

Att byta ut sina gamla, slitna och kanske till och med fula båtstolar kommer göra stor skillnad. Du kommer inte bara sitta skönare, du kommer också få en snyggare inredning i din båt. Att byta båtstolar är inte särskilt svårt för den som är någorlunda händig och det behöver inte ta speciellt lång tid heller, om man bara planerar och förbereder tillräckligt.

Båtstolar finns dessutom att hitta i många olika modeller – antingen kan du välja något som är någorlunda likt det som finns idag eller så väljer du en helt annan stil om du vill ha en stor förändring. För att matcha dom nya stolarna är ett tips att även klä om övriga sittmöbler om det finns sådana – till exempel dynorna i en eventuell soffa.

Att tänka på vid val av båtstolar

Att byta båtstolar må vara enkelt men det krävs som sagt en del planering och förberedelser. Köp inte dom första bästa stolarna du hittar – det är viktigt att kolla egenskaper och funktioner också. En viktig detalj för den som vill genomföra ett smidigt byte är att jämföra dom nuvarande fästena med potentiella nya – i bästa fall kan du använda samma skruvhål när du monterar.

Några andra frågor som är viktiga att ställa sig i jaken på nya båtstolar är:

  • Ska stolarna gå att snurra?
  • Ska stolarna vara höj, – och sänkbara?
  • Vilket material föredrar du?
  • Vilken stil passar till båten – sportigt, enkelt eller gammaldags?

I vissa fall kan det även fungera att bara byta ut själva sitsen och använda den piedestal som redan finns. Här är det dock ännu viktigare att man gör sin läxa och kontrollerar så att det verkligen kommer att fungera, annars kommer det till onödigt extraarbete längre fram.

Förnya din båt med nya båtstolar

Att byta ut gamla båtstolar är ett enkelt sätt att förnya din båt och även att få en skönare sittkomfort. Valet av båtstolar bör dock inte göras i första taget, utan det är viktigt att tänka igenom vilka egenskaper och funktioner man önskar. För att inte få onödigt extraarbete är det också viktigt att kontrollera så att den nya stolens fästen passar till den gamla piedestalen.

Viktiga punkter att tänka på:

– Att byta ut båtstolar kan göra stor skillnad
– Valet av båtstolar bör göras med omsorg
– Kolla så att fästena passar till den gamla piedestalen
– Matcha gärna övriga sittmöbler och dynor