...

Bilsemester i Tyskland

Det finns förstås flera olika sätt att ta sig från Sverige till Tyskland, man kan till exempel köra över Öresundsbron och vidare över Stora Bältbron för att via Jylland fortsätta söderut till Tyskland. Det otvivelaktigt bekvämaste sättet är dock att ta färjan direkt till Tyskland, för att komma iland utvilad och redo att fortsätta äventyret!

Via färja till Puttgarden

Genom att ta Scandlines färja mellan Rödby i Danmark och tyska Puttgarden, kan man på ett snabbt och smidigt sätt ta sig vidare till det tyska fastlandet. Väl iland i Tyskland finns flera välbesökta turistmål att välja mellan. Ett populärt resmål beläget endast 40 minuter från Puttgarden är Hansa Park, en stor nöjespark med något för alla åldrar. När du beställer din färjebiljett kan du som är medlem i kundklubben SMILE välja ett biljettpaket där inträde till Hansa Park ingår. Ytterligare 30 minuter söderut från Hansa Park ligger den historiska hansastaden Lübeck, en historiskt betydelsefull stad som totalförstördes år 1138, byggdes upp på nytt en bit bort och har härjats av krig flera gånger under 1800-talet. I Lübeck finns förutom medeltida byggnader och andra sevärdheter också shoppingstråk, marsipantillverkning och andra guldkorn för turister att upptäcka.

En timme och 40 minuter, eller 15 mil, från Puttgarden är Hamburg beläget, ännu en hansastad som var betydelsefull redan under medeltiden. Hamburg är så mycket mer än bara en modern hamnstad och bjuder på såväl goda shoppingmöjligheter och kulturella sevärdheter i form av museum och konsthall som mer levande turistattraktioner som Hamburg Dungeon. Genom en timme och en kvarts bilresa från Puttgarden når man Kiel, hamnstaden som kallas porten till Östersjön. Här finns mycket passande ett sjöfartsmuseum som återspeglar stadens historia som viktig sjöfartsstad. Ytterligare info om att ta bilen till äventyr finns via Bilsemester.net

Via färja till Rostock eller Sassnitz

Genom att välja färjan mellan Trelleborg och Rostock, befinner man sig efter landstigning nästan mitt emellan Puttgarden och Sassnitz. Norra Tyskland är späckat med hamnstäder och Rostock är inget undantag. I denna stad samsas bland annat ett shoppingcenter, gamla kyrkor, badstränder, kanalen och djurparken om turisternas uppmärksamhet. Färjan mellan Trelleborg och Sassnitz leder via Stralsund rakt in i nordöstra Tyskland. Redan före Stralsund, på ön Rügen, finns en rad olika turistmål i form av temaparken Dinosaurieland Rügen, vattenparken Hansedom och många fler.

Res till Tyskland med färja

Det finns flera olika sätt att ta sig från Sverige till Tyskland, men det bekvämaste är att ta färjan. Scandlines färja mellan Rödby i Danmark och tyska Puttgarden tar dig snabbt och smidigt till det tyska fastlandet. Väl iland finns det flera välbesökta turistmål att välja mellan, till exempel Hansa Park som ligger 40 minuter från Puttgarden och Lübeck som ligger 30 minuter söderut. Hamburg, en annan hansastad, är en timme och 40 minuter från Puttgarden och Kiel, porten till Östersjön, ligger en timme och en kvarts bort. Färjan mellan Trelleborg och Rostock tar dig mittemellan Puttgarden och Sassnitz. Norra Tyskland är späckat med hamnstäder och Rostock har shoppingcenter, gamla kyrkor, badstränder, kanalen och djurparker för turister att upptäcka. Färjan mellan Trelleborg och Sassnitz leder via Stralsund till ön Rügen som har flera olika turistmål.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.