...

Spara dina slantar på ett smart sätt

Sveriges klimat gör att det är enormt viktigt att hålla sig varm på vintern, och vi har lampor tända i stort sett dygnet runt en stor del av året. Det är ju hur mysigt som helst att sitta i en varm soffa med några fina lampor tända när det är höst eller vinter, men det kan bli dyrt i längden om man inte tänker på vad man gör. Att hålla koll på sin energiförbrukning är dock inte svårt alls, det gäller bara att planera lite och tänka på hur man använder prylarna hemma.

Du behöver inte offra något för att spara

Det är inte svårt alls att spara lite pengar på ens energiförbrukning, det finns några enkla steg man kan ta som garanterat kommer göra en stor skillnad.

Byt dina lampor. Det låter kanske självklart men det är ofta försummat!

Släck lampor när du inte är i rummet.

Stäng av datorer och TV när du inte använder dem.

Värm inte huset mer än nödvändigt, det behöver inte vara sommarvärme inne på vintern.

Öppna fönster under sommaren så att du får in frisk luft i hemmet.

Det är inte svårare än så att förminska sin energiförbrukning! Det gäller bara att tänka lite på hur man använder el och energi i hemmet och ändra det man kan. Om du har en gammal VVS-anläggning som inte är den mest effektiva, kanske det är dags att investera i en ny, som fungerar perfekt och inte förbrukar lika mycket energi för att hålla hemmet eller fastigheten bekväm.

Gör din del för miljön

Det handlar inte bara om att spara pengar, det handlar också om att göra något viktigt för miljön. Att miljön är så illa skadad av hur vi förbrukar energi är knappast något man kan diskutera längre, det är väldigt uppenbart. Så om man kan göra en skillnad i sin vardag utan att för den sakens skull behöva gå miste om något, finns det väl inte någon anledning att låta bli? Det är ett litet steg som kan gå långt, särskilt om vi alla gör en liten del varje dag.

Spara energi och gör en insats för miljön

• Byt dina lampor
• Släck lampor när du inte är i rummet
• Stäng av datorer och TV när du inte använder dem
• Värm inte huset mer än nödvändigt
• Öppna fönster under sommaren
• Investera i en ny VVS-anläggning om den är gammal och inte så effektiv

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.