5 fördelar med smörgåstårta

Varför ska du välja smörgåstårta i Stockholm till studentfesten eller 50-årsfesten istället för annan mat? Helt enkelt för att det finns så många tydliga fördelar med detta bakverk.

 1. Allt är klart i förväg
  Köp, eller baka, rektangulära smörgåstårtor och placera dem på ugnsplåtar i kylskåpet. Det kan göras dagen innan varpå de sedan står klara för servering på festen. Du behöver inte värma på kött, göra ordning sås eller hacka en sallad. Med en smörgåstårta är allt klart på en och samma gång. Orsaken att man bör baka rektangulära är att man därmed optimerar platsen i kylskåpet och får in ett mycket stort antal portioner i ett och samma kylskåp.
 2. Smörgåstårtor i Stockholm vid allergier
  Utbudet av vegetariska, laktosfria, veganska eller glutenfria smörgåstårtor är stort hos större livsmedelsbutiker. Det är även mycket enkelt att hitta recept på mellanlägg till dessa tårtor om man väljer att göra dem själv. Genom att göra en tårta för varje allergi blir det lätt att hålla isär dem och servera samma mat åt alla – även om innehållet varierar.
 3. Det är fest i Stockholm
  Det finns få måltider som så tydligt förknippas med fest. Det skulle eventuellt i så fall vara ”planka” i olika former. Bara genom att välja smörgåstårta har man tydligt markerat att det är en speciell tillställning. Det är även vanligt på begravningar även om detta snarare är ett sorgligt tillfälle
 4. Billig festmat
  Om man köper smörgåstårta i Stockholm går det att köpa för ungefär 50 kr per portion och uppåt. Det är väldigt få andra rätter som man kan få så billigt om det ska vara tillagad och redo för att serveras. Självklart går det att få ner priset ytterligare om man väljer att tillaga den själv. Vid catering kan priset bli något dyrare men fortfarande är det ett av de billigaste alternativen när en större mängd gäster ska bjudas på mat.
 5. Gott för alla
  Gör en barntårta, en med skaldjur, en för vegetarianerna och en för kompisen som älskar falukorv. Kombinationerna är oändliga och det ser ofta bara trevligt ut med flera olika tårtor på samma bord. Detta istället för att man ska behöva göra olika rätter. Denna sida har gott om information som avser smörgåstårtor i Stockholm. Bra råvaror ger utsökt fin tårta.

Smörgåstårtor i Stockholm – en festlig och billig måltid

Smörgåstårta är ett av de bästa alternativen när du ska ha fest och bjuda gäster. Det är enkelt att förbereda, allergivänligt och billigt. Här är några anledningar till varför du ska välja smörgåstårtor i Stockholm till din studentfest eller 50-årsfest:

• Allt är klart i förväg – köp eller baka rektangulära smörgåstårtor och placera dem i kylskåpet dagen innan.
• Allergivänligt – stort utbud av vegetariska, laktosfria, veganska eller glutenfria smörgåstårtor.
• Festligt – det är få måltider som så tydligt förknippas med fest som smörgåstårta.
• Billigt – smörgåstårta kan köpas för ungefär 50 kr per portion och uppåt.
• Gott för alla – kombinationerna är oändliga och det ser trevligt ut med flera olika tårtor på samma bord.