...

Bröllopsplanering – inbjudningskort och detaljer

Det finns många saker att hålla koll på när det vankas bröllop. Förutom kläder, dukning och mat måste ni även bestämma vilka gäster ni vill bjuda. Då bröllopsplanering tar tid gäller det att komma igång i god tid, gärna ett år innan. Något av det första ni bör göra är att komma fram till en budget som känns rimlig och som ska kunna täcka allt från klädsel och dekorationer till dryck, mat, hyra av lokal och liknande. Det kan vara klurigt att ta reda på vad allt kostar, men det finn bra kalkyler på nätet. När budgeten är satt är det dags att öppna ett sparkonto och bestämma hur mycket ni behöver spara varje månad för att ha råd.

Vigselförrättare, lokal och inbjudningar

När ni kommit igång med sparandet är det dags för fler praktiska moment, som att boka en lokal ni vill gifta er i. Många väljer att ha vigseln i kyrkan och sedan gå vidare till en vacker plats för att fortsätta festligheterna. Dock kan ni som inte är kyrkliga även boka en vigselförrättare som viger er på valfri plats. Åk runt och kolla på vackra platser som herrgårdar eller slott och försök sedan att boka ett datum. Populära platser kan snabbt bli uppbokade så det gäller att vara ute i god tid. Därefter är det dags för gästernas inbjudningskort. Välj ut alla ni vill bjuda och skicka därefter iväg era inbjudningskort. Det finns massvis av bra inspiration på sidor som Pinterest. Ju tidigare ni skickar iväg er inbjudan, desto större chans att era gäster har möjlighet att boka in datumet och komma.

Fler saker att komma ihåg

Ett bröllop är omfattande och det är en hel del saker som ska kommas ihåg. Förutom inbjudningskort och bokning av vigselförrättare och lokal ska även fotograf, servitörer, underhållning och eventuell transport bokas. Köp en fin skrivbok och ha som planeringsblock. Här kan du skriva ner allt från inköp till skissa på accessoarer eller klänningen du vill ha på dig. Boken är även perfekt för att anteckna telefonnummer till botaniker och vigselförrättare. Klipp och klistra gärna i boken, det blir ett fint minne.

Stressa inte – planera bröllopet i tid!

Bröllop är ett stort arrangemang som tar tid att planera. För att inte bli stressad är det viktigt att komma igång i god tid, gärna ett år innan. Första steget är att bestämma en budget som ska täcka allt från klädsel och dekorationer till dryck, mat och lokalhyra. Öppna ett sparkonto och bestäm hur mycket som ska spara varje månad. Nästa steg är att boka en lokal, vigselförrättare och skicka ut inbjudningskort. För att hålla koll på alla detaljer kan det vara bra att ha en planeringsblock för att skriva ner alla inköp, telefonnummer och skissa på accessoarer.

Viktig information från artikeln:
• Börja planera bröllopet ett år innan
• Bestäm en budget som täcker allt från klädsel och dekorationer till dryck, mat och lokalhyra
• Öppna ett sparkonto och bestäm hur mycket som ska spara varje månad
• Boka en lokal, vigselförrättare och skicka ut inbjudningskort
• Ha en planeringsblock för att skriva

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.