...

Välj matkasse utifrån innehåll

Utbudet av matkassar är väldigt stort vilket gör att de flesta kan hitta en matkasse som passar deras önskemål utifrån pris, smak och innehåll. Oavsett om du är vegan, laktosintolerant eller försöker gå ner i vikt finns en matkasse som passar. Exemplen nedan kommer från några av de största leverantörerna.

Snabb matkasse

Ett bra alternativ för dig som har ont om tid. Måltiderna kan delvis vara förberedda och ska alltid kunna göras iordning på exempelvis 15 minuter. Rätterna blir inte lika avancerade som övriga kassar men variationen är ändå god.

Vegetariska ingredienser

Alla större leverantörer av matkassar har vegetariska alternativ. Men det är inte bara vegetarianer som beställer dessa. Det är exempelvis inte ovanligt att familjer beställer dessa varannan vecka för att därmed få ”mer grönsaker i vardagen”.

Familjevänlig

En familjevänlig matkasse har ofta ”mjukare” smaker och består av klassiska maträtter som hela familjen känner igen och förhoppningsvis tycker om. Flera leverantörer skickar även med något till barnen så som pyssel eller en liten leksak. Det kan även förekomma att recepten är gjorda för att barnen med lätthet ska kunna vara med i köket och hjälpa till vid tillagning.

Grillkassen – Sommarvarianten

Det finns ett flertal säsongskassar – som därmed bara erbjuds delar av året. En av dessa är har fokus på grillkvällar. Kött, marinering, grönsaker m.m. ingår – allt för en trevlig grillkväll. Även denna matkasse kan justeras i storlek utifrån hur många portioner som maten ska räcka till.

Julbordskassen – Förenkla julen

Förenkla julen och spar tid. Istället för att planera och lägga ner tid på att åka till affären någon dag före julafton kan hela julbordet levereras direkt till dörren. Då det skiljer stort vad folk vill ha på sina julbord är det viktigt att jämföra vad som ingår i de olika matkassarna. Leverantörerna tar olika seriöst på att fylla hela julbordet.

Flexitarian – Lite mer grönsaker

Flexitarian är en person som äter mer grönsaker – men inte enbart. Det kan exempelvis innebära att vegetarisk mat äts tre gånger per vecka samt att fokus sedan ligger på kyckling. För vissa är det ett första steg till att bli vegetarian – för andra är det ett steg för att få mer grönsaker och rotfrukter på matbordet.

Laktosfri – Glutenfri

Det finns även ett flertal varianter av matkasse med fokus på allergier och liknande.

  • Laktosfri
  • Glutenfri
  • Laktos- och glutenfri

Funktioner hos matkassar

Matkassar är ett smidigt sätt att få matleveranser direkt till dörren. Det finns ett större utbud än någonsin och det finns en matkasse som passar alla. Oavsett allergier, smak, önskemål och livsstil finns ett alternativ som passar dig. Här listas några av de leverantörer som erbjuder olika typer av matkassar:

• Snabb matkasse: Bra för dig som har ont om tid. Måltiderna är förberedda och kan alltid tillagas på 15 minuter eller mindre.
• Vegetariska ingredienser: Alla större leverantörer har vegetariska alternativ som även passar för familjer som vill äta mer grönsaker.
• Familjevänlig: Fokuserar på ”mjukare” smaker och klassiska maträtter som hela familjen känner igen. Barnens måltider kan ofta ha något extra som till exempel pyssel eller en leksak.
• Grillkassen: För dig som vill grilla. Kött, marinering, grönsaker m.m. ingår för en trevlig grillkväll.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.