...

Simkort barn – tips vid valet

Förr eller senare är det dags för ett barn att få en egen mobil. Det kan till exempel vara bra i samband med att de får mer frihet att göra saker på egen hand, så som att vara ute med kompisar eller hitta på aktiviteter efter skolan. Valet av telefon kan kännas nog så svårt men man bör också tänka på val av simkort. Många operatörer erbjuder kort anpassade för barn och det kan vara bra att kolla runt och jämföra lite innan man gör slag i saken.

Simkort barn – vad finns att välja på?

Det finns som sagt flera operatörer som erbjuder simkort för barn och det som skiljer dom från ”vanliga” är flera saker, bland annat pris och hur mycket surf man får. Men även dom punkterna kan skilja sig mycket mellan olika operatörer och det kan därför vara bra att jämföra lite.

För att göra det enkelt kan man surfa in på någon sida som listar simkort – då ges en snabb överblick av flera saker som kan vara direkt avgörande. Bland annat kan man hitta direkt information kring följande:

  • Surfmängd
    Detta är en viktig punkt för många föräldrar – hur mycket surf ska barnet ha tillgång till genom sin mobil? Simkort för barn finns laddade med alltifrån 3 GB surf till 200 GB och detta kan vara nog så svårt att ta ställning till. Ett tips är att utgå från barnets ålder och hur mycket skärmtid man som förälder anser vara lämplig, och sedan välja surfmängd efter det.
  • Pris
    Även priset kan vara en viktig fråga och det kan också skilja sig mycket mellan operatörer. Det som främst avgör priset är såklart vad som ingår, till exempel hur mycket surf. Simkort finns från någon hundralapp i månaden och upp till ett par hundra.
  • Samtal och sms
    Tillgång till fria samtal och sms är vanligt på barnkort. Faktum är att dom flesta operatörer erbjuder det – men det kan såklart vara värt att kolla upp ändå.

Tecknas i förälders namn

En annan sak värt att kolla upp är att det simkort man väljer tecknas av en förälder. Det innebär att föräldern är den som är ansvarig för betalningar samt att barnets namn inte kommer att synas på någon nummerupplysning. Detta bör gälla för alla under 18 år.

Välj det bästa simkortet för ditt barn

Att välja ett simkort för sitt barn är inte helt enkelt. Det är viktigt att man jämför olika operatörer och deras erbjudanden. För att göra det enkelt kan man surfa in på någon sida som listar simkort och där kan man hitta information kring surfmängd, pris, samtal och sms samt att tecknas i förälders namn. Det är viktigt att man tar ställning till hur mycket surf barnet ska ha tillgång till utifrån ålder och skärmtid. Det finns simkort från någon hundralapp i månaden och upp till ett par hundra.

Viktig information från artikeln:
– Jämför olika operatörer och deras erbjudanden
– Surfmängd, pris, samtal och sms
– Tecknas i förälders namn
– Barn under 18 år
– Surfmängd bör baseras på ålder och skärmtid
– Pris från någon hundralapp i månaden till ett par hundra

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.