...

Ladda mobilen utan batteri

När man är ute och springer är det bra att ha med sig telefon för att kunna ringa om man hamnar vilse eller skadar sig ute i skogen. Det finns många sätt att försäkra sig om att kunna ringa och extrabatterier är ett av dessa. Vanligt är nu för tiden att man har telefonen som mediaspelare vid löpning. Om batteriet tar slut kan man enkelt ladda upp denna med ett portabelt alternativ. För annan information och tips kring löpning och löparskor rekommenderas denna artikel.
Det finns ett flertal vägar att gå för att ladda mobilen utan batteri. Här kommer några som verkar funkar bra för de flesta som tränar och springer.

CampStove

De allra flesta som är ute i naturen behöver ha med sig ett campingköp för att laga mat. Varför då inte kombinera detta kök med möjlighet att ladda mobilen eller andra USB-enheter? Det är nämligen så som CampStove fungerar.
En liten brasa skapas i en mindre metallbehållare där man exempelvis kan använda små grenar som hittas i naturen. Ovanpå finns en metallplatta som det går att värma vatten eller laga mat på. På sidan sitter enheten som förvandlar värmen till elektricitet. På ena sidan sitter USB-utgången där telefonen kan laddas.

MyFC Power Trekk

Tekniken bakom MyFC Power Trekk är relativt ny och detta är en produkt som verkligen gör det enkelt att skapa den elektricitet som behövs för att ladda enheter som kan laddas via USB-kabel. Den är ungefär lika stor som en liten solcellsladdare men fördelen är att någon sol inte krävs. Istället skapas elektriciteten genom att liten bränslepuck (salt) sätts i den och att man sedan lägger en skvätt vatten på den. Genom kemiska processer skapas elektriciteten. Dessutom finns ett inbyggt batteri som man kan ladda upp genom detta sätt eller via USB eller solcell.
Detta är troligtvis den mest portabla och flexibla enhet som finns på marknaden för att ladda telefoner, kameror m.m. Lika liten som en liten solcellsladdare men mer flexibel. Att den dessutom har uppladdningsbart batteri skapar än fler möjligheter.

Veven

Solcellsladdaren kräver sol, Power Trekk kräver energipuckar och CampStove kräver ved. Men med veven krävs inte mer än lite människokraft. Det är dess stora fördel. Det är en mobilladdare som är kopplad mot en mindre vev. Genom att veva på den 4-5 minuter kan man ladda batteriet så mycket att man kan prata ungefär lika lång tid.

Extrabatteri för löpning

Viktig information från artikeln:
– Det är bra att ha med sig telefon när man är ute och springer.
– Det finns olika sätt att ladda telefonen utan batteri.
– CampStove är en metallbehållare som man kan använda för att laga mat och ladda telefonen.
– MyFC Power Trekk är ett portabelt alternativ som laddar telefonen med hjälp av en bränslepuck och vatten.
– Veven är en mobilladdare som laddar telefonen genom att man vevar på den.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.