Så ansöker du om en kontokredit hos Kontantfinans

Att ansöka om ett lån eller en kredit kan ibland vara en komplicerad process. Detta gäller inte minst om du är ny till det här med att låna pengar. Men med hjälp av digitala verktyg som exempelvis BankID har det blivit enklare och smidigare än någonsin att ta ett lån. Kontantfinans erbjuder flexibla kontokrediter till svenska konsumenter och gör det lätt att ansöka med just BankID. Läs vidare för att få reda på hur du går tillväga!

7 steg till att skaffa en kontokredit hos Kontantfinans

För att ansöka om en kredit hos Kontantfinans gör du så här:

  1. Förberedelser. Innan du ens börjar ansöka bör du förbereda alla nödvändiga uppgifter. Dessa inkluderar vanligtvis: personnummer, mobilnummer, e-postadress, månadslön före skatt samt information om eventuella betalningsanmärkningar.
  2. Besök långivarens webbplats. När du är redo att ansöka besöker du Kontantfinans webbplats och påbörjar din ansökan om en flexibel kontokredit.
  3. Välj önskat kreditbelopp. På ansökningssidan kommer du att se olika alternativ att välja mellan avseende önskat kreditbelopp. Du kan välja en kreditgräns på upp till 30 000 kr. Välj det belopp som bäst motsvarar ditt behov och dina preferenser.
  4. Fyll i uppgifterna. Fyll sedan i de uppgifter som efterfrågas, såsom personnummer, kontaktinformation och ekonomiska detaljer. Kontrollera att all information är korrekt angiven innan du går vidare.
  5. Identifiering med BankID. I detta steg kommer du att ombes att identifiera dig via BankID. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra detta steg. Om du inte redan har BankID kommer du att behöva skaffa det via din bank innan du kan fortsätta.
  6. Kreditupplysning. Långivaren gör sedan en kreditupplysning via Bisnode. Du kommer att informeras om utfallet av kreditbedömningen strax efter att upplysningen har inhämtats.
  7. Godkännande och utbetalning. Om din ansökan godkänns kommer krediten att betalas ut samma dag. Detta sker direkt till det bankkonto som är kopplat till ditt BankID.

Sammanfattning

Ansökningsprocessen hos denna långivare är utformad för att vara så smidig och enkel som möjligt. Detta tack vare användningen av BankID och kreditupplysningen via Bisnode. Det är dock viktigt att vara väl förberedd och att noggrant läsa alla villkor innan du fullföljer din ansökan.