...

Krislåda Biltema

Vad är en Krislåda och Varför Behöver Du En?

En krislåda är en samling av nödvändigheter som hjälper dig och din familj att klara av en oväntad händelse eller kris. Denna typ av beredskapslåda är avgörande för att kunna upprätthålla en grundläggande levnadsstandard när oväntade situationer uppstår.

Att ha en beredskapslåda innebär att du har en plan och de nödvändiga försörjningarna redo om en kris skulle inträffa.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) rekommenderar att varje hushåll bör vara redo att klara sig självständigt i minst en vecka. Detta är särskilt viktigt då samhället kan bli sårbar vid händelser som naturkatastrofer, pandemier, eller tekniska störningar.

Krislåda från Biltema – En Guide till Beredskap

Biltema erbjuder en omfattande guide för att skapa en krislåda som säkerställer att du är väl förberedd för olika typer av nödsituationer. Genom att följa Biltemas rekommendationer kan du samla alla essentiella artiklar som behövs för att upprätthålla säkerhet och välbefinnande under en kris.

 • Vatten
  • Minst 3 liter per person och dag
  • Reningsutrustning eller vattenrenings tabletter
 • Mat
  • Konserver och icke-kylvaror
  • Lång hållbarhet och enkel tillagning
 • Värme och belysning
  • Extra filtar och värmekällor
  • Ficklampor och ljuskällor
 • Första hjälpen
  • Förbandsmaterial och grundläggande mediciner
  • Manual för första hjälpen
 • Kommunikation
  • Batteridriven radio
  • Extra batterier eller solcellsladdare
Artikel Antal Förvaring Hållbarhet
Vattenflaskor 9 per person Kylt och mörkt utrymme 6 månader
Konserver Varierar Torrt och svalt utrymme 2-5 år
Ficklampor Minst 2 Lättåtkomligt Varierar
Första hjälpen-kit 1 Lättåtkomligt Kontrollera regelbundet
Batteridriven radio 1 Lättåtkomligt Varierar

Grundläggande Innehåll i en Krislåda

Biltema erbjuder olika produkter som kan vara en del av din krisberedskap. En välutrustad krislåda bör innehålla föremål för uppvärmning, belysning, kommunikation, och grundläggande livsmedel. Däribland bör du inkludera en vevradio eller batteriradio, stormkök med bränsle, tändstickor, värmeljus, och stearinljus. Glöm inte att lägga till dunkar eller PET-flaskor med rent vatten och mat med lång hållbarhet.

Vatten och Matförsörjning

En viktig del av krisberedskapen är att säkerställa tillgången på rent vatten och mat. Biltema erbjuder vattendunkar som är idealiska för förvaring av vatten. Tänk på att ha minst tre liter vatten per person och dag. När det gäller mat, välj produkter som är näringsrika och har lång hållbarhet, som konserver och torrvaror. Det är även viktigt att rotera dessa varor för att undvika att de går ut i datum.

Hygien och Komfort

Hygien är en kritisk aspekt under en kris. Inkludera hygienartiklar som toapapper, bindor, blöjor, och våtservetter i din krislåda. För komfort och värme, se till att ha sovsäckar, varma kläder, och filtar tillgängliga, speciellt om du bor i ett kallt klimat. Biltema har ett brett sortiment av dessa produkter för att hålla dig varm och bekväm.

Hälsa och Säkerhet

Ett välutrustat husapotek är avgörande i en kris. Se till att ha första hjälpen-material och eventuella nödvändiga mediciner du eller din familj kan behöva. Biltema har olika första hjälpen-kit som kan vara en del av din krisberedskap. Glöm inte att även ha ett block med viktiga telefonnummer och annan information som kan behövas när digital kommunikation inte är tillgänglig.
Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Dynbox Biltema.

Energiförsörjning och Belysning

I händelse av ett strömavbrott är det viktigt att ha alternativa ljuskällor. Inkludera pannlampor, ficklampor, och lyktor i din krislåda. En powerbank och extra batterier kan hålla dina enheter igång när elektriciteten sviker. Biltema erbjuder ett urval av dessa produkter för att säkerställa att du har den energi du behöver.
Läs mer om Trappstege Biltema här.

Underhållning och Psykologiskt Välbefinnande

Under en kris är det även viktigt att tänka på psykologiskt välbefinnande. Underhållning som sällskapsspel, kortspel, och böcker kan bidra till att hålla moralen uppe och minska stressen. Biltema har ett sortiment av spel och pussel som kan vara en välkommen distraktion under svåra tider.

Kontanter och Ekonomisk Beredskap

I en kris kan det vara svårt att genomföra elektroniska transaktioner. Att ha en summa kontanter i små valörer i din krislåda kan vara avgörande för att kunna genomföra nödvändiga inköp när betalningssystemen inte fungerar. Biltema rekommenderar att du förbereder dig genom att inkludera kontanter i din beredskapsplanering.

Slutsats – Var Beredd med Biltema

Att förbereda en krislåda kan kännas överväldigande, men med Biltemas hjälp kan du enkelt samla alla nödvändigheter. Genom att följa dessa riktlinjer och välja produkter från Biltemas sortiment, kan du skapa en robust krisberedskap som ger dig och din familj trygghet i osäkra tider. Kom ihåg, att vara förberedd är att vara ett steg före. Starta din beredskap med Biltema idag!
Biltemas krislåda innehåller nödvändigheter för oväntade situationer, perfekt för bilen eller hemmet.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.