...

Biltema Domkraft

Om Biltemas domkrafter

Biltema erbjuder ett brett utbud av domkrafter för olika användningsområden och behov. Här är några viktiga punkter att tänka på när du överväger att köpa en domkraft från Biltema:

 1. Placering av Domkraften: Det är viktigt att placera domkraften på de avsedda platserna på bilens underrede. Dessa platser kan vanligtvis hittas i bilens instruktionsbok.
 2. Funktionssätt: Domkrafter kan drivas av hydraulik eller tryckluft för att lyfta upp bilen.
 3. Luftning: För hydrauliska domkrafter är det vanligt att använda ventiler för att minska trycket när man behöver lufta domkraften.
 4. Prisintervall: Priset på en domkraft hos Biltema varierar beroende på typ och kapacitet. En enklare hydraulisk pelardomkraft kan kosta från cirka 99 kr, medan mer avancerade garagedomkrafter ligger i prisintervallet 599-2599 kr.
 5. Typer av Domkrafter:
  • Mekanisk Domkraft (Saxlyft): Denna kompakta typ av domkraft är populär att ha i bilen för nödsituationer, som till exempel vid däckbyte. Denna typ kräver minimalt underhåll.
  • Hydrauliska och Tryckluftsdrivna Domkrafter: Dessa erbjuder mer kraft och är lämpliga för tyngre lyft.
 6. Viktiga Aspekter vid Köp:
  • Lyftkapacitet: Välj en domkraft som klarar av att lyfta upp din bils vikt.
  • Bilens Höjd: Domkraften måste kunna passa under bilen och nå upp till lyftpunkterna.
  • Portabilitet: Vissa domkrafter är mer portabla och kan förvaras i bilen, medan andra är större och tyngre och lämpar sig bättre för förvaring i ett garage.
 7. Specifika Modeller:
  • Domkrafter med olika kapaciteter: Biltema erbjuder domkrafter med olika lyftkapaciteter, till exempel modeller som klarar 1500 kg, 2000 kg, 2500 kg och även 3000 kg för större fordon som SUV:ar.
 8. Underhåll och Olja för Hydrauliska Domkrafter: Använd alltid rätt typ av olja för din hydrauliska domkraft, vilken du kan hitta i den tekniska specifikationen för modellen.

En Biltema domkraft är en oumbärlig utrustning för fordonsunderhåll och mekanisk reparation. Denna robusta och pålitliga Biltemas domkraft kan lyfta betydande vikter såsom 2500 kg, och har blivit populär bland bilentusiaster och professionella mekaniker.

Vad är en Biltema domkraft?

En Biltema domkraft är en mekanisk anordning som används för att lyfta tunga fordon, såsom bilar, för att möjliggöra underhåll, reparationer eller däckbyte. De är kända för sin robusta konstruktion och tillförlitlighet.

Hur fungerar en Biltema domkraft?

En Biltema domkraft fungerar genom att manuellt pumpa handtaget för att öka det hydrauliska trycket på domkraften. Detta tryck som genereras av domkraften används sedan för att lyfta fordonet, vilket gör det möjligt att nå och arbeta under fordonet.

Varför välja en Biltema domkraft?

Biltemas domkrafter, tillgängliga på biltema.se, är kända för sin höga kvalitet och prestanda till ett överkomligt pris. De 2 svängbara modellerna av Biltemas domkrafter är konstruerade för att hantera krävande arbetsuppgifter och erbjuds för att passa olika behov och fordonstyper. Liknande artikel Biltemas Vedklyvar.

Biltema domkraftens specifikationer

En Biltema domkraft, tillgänglig hos biltema.se, är utformad för att möta olika lyftbehov för upp till 20 ton fordon. Här är några av dess viktigaste specifikationer: Läs även artikeln Biltema Presenningar.

Hur mycket kan en Biltema domkraft lyfta?

En typisk Biltema domkraft kan lyfta upp till 2,5 ton, vilket är tillräckligt för de flesta personbilar och mindre fordon.

Hur används en Biltema domkraft för att lyfta bilen?

För att använda en Biltema domkraft för att lyfta bilen, placeras den under fordonets lyftpunkt eller förstärkningspunkt och pumpas sedan för att öka trycket och lyfta fordonet säkert från marken.

Finns det olika typer av Biltema domkrafter?

Ja, Biltema erbjuder olika typer av domkrafter som kan passa olika behov. Det inkluderar lågprofil domkrafter och varianter med olika lyftkapacitet, vilket ger användarna flexibilitet i deras val.

Biltema domkrafts användning

Att välja rätt Biltema domkraft för din bil, kanske en med 2 st stöd, och att veta hur man använder den korrekt är avgörande för effektivt och säkert fordonshöjningsarbete.

Hur väljer jag rätt Biltema domkraft för min bil?

När du väljer en Biltema domkraft för din bil bör du överväga dess lyftkapacitet och design för att säkerställa att den uppfyller ditt fordonsspecifika behov.

Hur använder jag en Biltema domkraft för däckbyte?

För att använda en Biltema domkraft för att byta däck och hjul, placeras den under fordonets lyftpunkt och pumpas sedan för att lyfta fordonet. Sedan kan du säkert byta däcken medan fordonet är lyft.

Är Biltema domkrafter lämpliga för vanligt underhåll av bilen?

Ja, med en kapacitet att lyfta upp till 20 ton, är Biltema domkrafter lämpliga för vanligt underhåll av bilen, inklusive oljebyte, bromsreparationer och liknande uppgifter. Deras robusta konstruktion och tillförlitlighet gör dem användbara för olika underhållsbehov.

Biltema domkraft och pallbock

Utöver domkrafter erbjuder Biltema också pallbockar som kompletterar domkrafterna och gör det möjligt att utföra mer avancerat underhålls- och reparationssarbete.

Vad är skillnaden mellan en Biltema domkraft och en pallbock?

En domkraft används för att lyfta fordonet från marken medan en pallbock används för att stödja och stabilisera fordonet när det lyfts av en domkraft.

Hur kan jag använda en Biltema domkraft och pallbock tillsammans?

Ett vanligt sätt att använda dem tillsammans är att först lyfta fordonet med en domkraft och sedan placera pallbockar under fordonet för ytterligare stabilitet under långvariga reparationer eller underhållsarbeten.

Vad är en lågprofil domkraft och när används den?

En lågprofil domkraft är utformad för att passa under fordon med låg markfrigång, som sportsbilar och andra fordon med sänkt chassi. Den används för att säkert och effektivt lyfta sådana fordon utan skador.

Vanliga frågor om Biltema domkrafter

Här är några vanliga frågor och svar angående användningen och underhållet av Biltema domkrafter.

Hur ofta behöver en Biltema domkraft underhållas?

Det rekommenderas att en Biltema domkraft regelbundet inspekteras och underhålls enligt tillverkarens manual för att säkerställa dess säkerhet och prestanda.

Vad är den rekommenderade viktkapaciteten för en Biltema domkraft?

Biltema domkrafter är tillgängliga med olika viktkapaciteter, men en vanlig modell kan klara av att lyfta upp till 2,5 ton, vilket passar de flesta personbilar och många mindre fordon.

Hur länge kan en Biltema domkraft förväntas att hålla?

Med ordentlig användning och underhåll kan en Biltema domkraft förväntas hålla i många år, och dess robusta konstruktion gör den till en pålitlig investering för fordonsunderhåll.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.