...

Bilbarnstol Biltema

Varför Är en Bilbarnstol Viktig?

Att investera i en bilbarnstol är ett måste för alla föräldrar som vill säkerställa sina barns säkerhet på vägarna. En bilbarnstol erbjuder inte bara skydd vid kollisioner och olyckor, utan ser också till att barnet sitter bekvämt under bilfärden.

Biltema erbjuder ett brett sortiment av bilbarnstolar som uppfyller de senaste säkerhetskraven och passar barn i olika åldrar och storlekar.

Säkerhet och Komfort med Bilbarnstolar från Biltema

Bilbarnstolar från Biltema är designade för att ge optimal säkerhet och komfort. De senaste säkerhetskraven innebär att varje bilbarnstol genomgår rigorösa tester för att säkerställa att de kan skydda ditt barn i händelse av en olycka. Dessutom är komfort en viktig faktor, eftersom barnen spenderar mycket tid i sina bilbarnstolar under bilresor.

 • Säkerhetsfunktioner
  • ISOFIX-fästsystem för enkel och säker installation
  • 5-punktssele som håller barnet på plats
  • Sidoimpactskydd för extra skydd vid sidokollisioner
 • Komfortfunktioner
  • Ergonomiska säten för längre resor
  • Justerbara huvudstöd och sittytor
  • Andningsbara material för att undvika överhettning
 • Ålders- och storleksanpassning
  • Bilbarnstolar för nyfödda upp till större barn
  • Justeringar för att växa med barnet
  • Specifika modeller för olika vikt- och längdklasser
Modell Åldersgrupp Viktklass ISOFIX Sidoimpactskydd
Biltema Basic 0-2 år Upp till 13 kg Nej Ja
Biltema Comfort 1-4 år 9-18 kg Ja Ja
Biltema Premium 3-12 år 15-36 kg Ja Ja

Förstå Alders- och Viktkategorier

Babyskydd är avsedda för de allra minsta barnen, från nyfödd upp till cirka 9 månaders ålder. När barnet växer och kan sitta upp själv övergår man till en bilbarnstol, som oftast används bakåtvänd. Denna typ av stol rekommenderas fram till att barnet är omkring 4-5 år gammalt. Därefter är det dags för en framåtvänd bältesstol eller bälteskudde, beroende på barnets storlek och vikt.

Svensk Lagstiftning och Skyddsanordningar

Enligt svensk lag måste barn som är under 135 cm använda en godkänd skyddsanordning i bilen. Det är viktigt att skyddsanordningen är korrekt anpassad efter barnets längd, vikt och ålder. En felaktigt monterad bilbarnstol kan minska skyddet avsevärt, vilket understryker vikten av korrekt installation.

Välja Rätt Bilbarnstol hos Biltema

När du ska välja bilbarnstol, är det viktigt att ta hänsyn till barnets höjd, vikt och ålder. Dessa faktorer avgör vilken typ av stol som är mest lämplig. Biltema erbjuder ett stort utbud av bilbarnstolar som täcker olika behov och åldersgrupper, och deras kundservice kan hjälpa till att vägleda dig till rätt val.

Prisvärd Kvalitet

Pris och kvalitet behöver inte vara motsatser. Biltema strävar efter att erbjuda högkvalitativa bilbarnstolar till ett överkomligt pris. Detta innebär att du inte behöver kompromissa med ditt barns säkerhet för att hålla budgeten.
Bilbarnstol från Biltema erbjuder säkerhet och komfort för de små, till ett överkomligt pris.

Livslängd på en Bilbarnstol

En bilbarnstol har en uppskattad livslängd på omkring 10 år, men detta kan variera beroende på hur den används och förvaras. Regelbunden kontroll och rätt hantering förlänger livslängden och säkerställer att stolen fortfarande ger optimalt skydd.
Denna artikel är även relevant för ämnet Rundstav Biltema.

Montering av Bilbarnstolen

Korrekt montering är avgörande för en bilbarnstols funktion. Dra bilbältet genom de angivna hålen i stolen och spänn fast bältet ordentligt. Det är viktigt att regelbundet kontrollera att bilbarnstolen sitter fast som den ska och att den inte har blivit lös över tid.

Lagerstatus och Tillgänglighet

För att få information om aktuell lagerstatus och tillgänglighet av bilbarnstolar hos Biltema, rekommenderas det att välja en butik nära dig eller besöka deras hemsida. Detta säkerställer att du får den senaste informationen och kan planera ditt köp på bästa sätt.

Håll Dig Uppdaterad med Biltemas Nyhetsbrev

För att inte missa några nyheter, erbjudanden eller information om evenemang relaterade till Biltema och deras produktsortiment, kan du prenumerera på deras nyhetsbrev. Detta är ett utmärkt sätt att hålla sig informerad om de senaste produkterna och kampanjerna.

© 2024 Biltema. Alla rättigheter förbehålls.
Här finns en liknande artikel på samma tema: Motionscykel Biltema.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.