...

Erikshjälpen Jönköping

Erikshjälpen Jönköping är en populär second hand-butik som ligger på Herkulesvägen 56 i Jönköping. Butiken erbjuder ett brett sortiment av begagnade varor såsom kläder, möbler, böcker och hushållsartiklar. Genom att sälja dessa varor bidrar Erikshjälpen Jönköping till att minska avfallet och skapa en hållbar konsumtion. Samtidigt genereras överskottet från försäljningen för att stödja olika biståndsprojekt som hjälper människor i nöd både lokalt och runt om i världen.

Förutom att bidra till en bättre miljö och stödja välgörenhet, erbjuder Erikshjälpen Jönköping också en trevlig shoppingupplevelse för sina besökare. Butiken har generösa öppettider och besökare kan också hålla sig uppdaterade om butikens nyheter och evenemang genom deras Facebook-sida.

Så nästa gång du funderar på att köpa något nytt och dyrt, tänk på Erikshjälpen Jönköping där du kan hitta unika och prisvärda föremål samtidigt som du bidrar till en bättre värld.

Erikshjälpen är en svensk barnrättsorganisation som grundades 1946 och arbetar för barns rättigheter i Sverige och världen.
Erikshjälpen är en svensk barnrättsorganisation som grundades 1946 och arbetar för barns rättigheter i Sverige och världen.

Om Erikshjälpen

Erikshjälpen är en svensk barnrättsorganisation som grundades 1946 och arbetar för barns rättigheter i Sverige och världen. Den ideella second hand-verksamheten finns i 17 länder och driver över 60 Erikshjälpen Second Hand-butiker i Sverige, Norge och online.

I Jönköping är butiken ett samarbete mellan Pingst Jönköping och Erikshjälpen Second Hand. Pingstförsamlingen i Jönköping grundades 1924 och har över 2300 medlemmar. Församlingens vision är att förmedla tro, hopp och kärlek i vår samtid. Besökare kan titta på butikens hemsida för öppettider och eventkalender.

Som en del av organisationen väljs en generalsekreterare för att leda Erikshjälpen. Från den 1 februari 2024 är Mattias Ingeson den nya generalsekreteraren. Han tar över efter Daniel Grahn, som varit generalsekreterare sedan 2015. Mattias Ingeson har uttalat att han vill värna om Erikshjälpens kultur, men ändå med blicken framåt, enligt ett pressmeddelande.

Erikshjälpen Jönköping syftar till att generera överskott som kan användas för bistånd, vilket återigen bidrar till människors livskvalitet. Genom att stödja Erikshjälpen och besöka deras butiker bidrar man till deras arbete för barns rättigheter och en bättre värld.

Erikshjälpens Volontär

Volontärer

Erikshjälpen i Jönköping är en organisation som arbetar för att förbättra livet för barn som lever i fattigdom och utsatthet, både nu och i framtiden. En viktig del av deras verksamhet är engagemanget från volontärer som hjälper till i deras second hand-butiker. Volontärer kan välja mellan en mängd olika arbetsuppgifter och det spelar ingen roll om de bidrar med några timmar i veckan eller några dagar i månaden – för Erikshjälpen är deras insats ovärderlig.

Erikshjälpen arbetar också med att utbilda volontärer inom olika områden för att säkerställa att deras arbete är effektivt och hållbart. Genom att bli volontär hjälper man inte bara barn i utsatthet, utan får också möjligheten att utveckla sina egna färdigheter och göra en meningsfull insats för samhället.

Hälsa Och Skydd

Hälsa och skydd är viktiga aspekter av Erikshjälpens arbete för barns rättigheter. Organisationen arbetar i 17 länder, inklusive Sverige, för att säkerställa att barn har tillgång till utbildning, hälsa samt trygghet och skydd. Genom att fokusera på dessa tre pelare strävar Erikshjälpen efter att skapa jämlika uppväxtvillkor för barn över hela världen.

För att uppnå detta mål samarbetar Erikshjälpen med lokala partners och organisationer som delar deras värderingar och syn på långsiktigt arbete. De arbetar också för att engagera barnen själva i sitt arbete, eftersom deras delaktighet är grundläggande för att skapa positiva förändringar i deras liv.

Occupationerer som arbetar som volontärer vid Erikshjälpen i Jönköping spelar en nyckelroll i arbetet med att förbättra hälsa och skydd för barn i utsatta situationer, och deras insatser är ovärderliga för organisationens framgång.

Våra Butiker I Jönköping

Erikshjälpen i Jönköping är en av de största second hand-butikerna i staden och erbjuder ett brett utbud av kläder, möbler och andra prylar. Den stora butiken har över 3500 kvadratmeter av kläder, möbler och andra second hand-prylar.

Butiken drivs i samarbete med Pingstkyrkan i Jönköping och är fylld av varor för ditt hem och din garderob. Kunder har möjlighet att även njuta av en fika och en trevlig atmosfär i Farbror Eriks kafé som är en del av butiken.

Öppettider

Erikshjälpen Jönköping har generösa öppettider. Särskilt under vardagarna, vilket gör det enkelt att besöka butiken både på vägen hem från jobbet eller under en shoppingrunda i stan. Öppettiderna är följande:

  • Måndag: Stängt
  • Tisdag: 15:00 – 18:00
  • Onsdag: Stängt
  • Torsdag: Stängt
  • Fredag: Stängt
  • Lördag: 10:00 – 13:00
  • Söndag: Stängt

Om du är osäker på öppettiderna, kan du alltid kontakta butiken på deras telefonnummer: 073-071 90 90. Besök även Erikshjälpen Jönköping på Herkulesvägen 56, 553 02 Jönköping för att uppleva deras stora utbud och bidra till en god sak genom att handla second hand.

Erikshjälpens Second Hand

Erikshjälpen är en ideell organisation som driver second hand-butiker och arbetar för barns rättigheter i Sverige och världen. Den här sektionen kommer att täcka två underavsnitt: Handla och E-Handel samt Secondhand Skor.

Handla Och E-Handel

Erikshjälpen har över 60 butiker runt om i Sverige, Norge och online där du kan handla begagnade kläder, möbler och andra prylar. När du handlar på Erikshjälpen bidrar du till att stödja barns rättigheter och hjälpa organisationen att finansiera sina projekt både nationellt och internationellt. Om du inte har tillgång till någon av deras fysiska butiker kan du även handla online på secondhand.se där du hittar ett brett utbud av artiklar från deras butiker.

Secondhand Skor

På Erikshjälpen hittar du ett brett utbud av secondhand skor från olika märken och storlekar. Om du letar efter skor för särskilda tillfällen, yrkeskläder eller bara vardagsskor, kan du vara säker på att hitta något som passar dig på deras butiker eller online. Du kan känna dig trygg när du handlar på Erikshjälpen eftersom de arbetar hårt för att erbjuda högkvalitativa secondhand skor som är snygga och hållbara samtidigt som de stödjer en god sak.

Barnrättsarbete Och Gåvor

Erikshjälpen Jönköping arbetar aktivt med barnrättsarbete och är engagerade i att förbättra uppväxtvillkoren för barn både lokalt och globalt. De gör detta genom att organisera barnrättskonferenser i samarbete med Jönköping University och Länsstyrelsen i Jönköpings län. Konferenserna fokuserar på frågor som hur man skapar jämlika villkor för alla barn och hur man säkerställer att deras rättigheter respekteras och uppfylls.

Ett annat viktigt inslag i organisationens verksamhet är att samla in och sälja gåvor genom sin second hand-butik i Jönköping. Butiken, som drivs i samarbete med Pingstkyrkan i Jönköping, erbjuder en mängd olika varor för hem och garderob. Intäkterna från försäljningen går direkt till biståndsprojekt som stöder barn och deras familjer i behov över hela världen.

För att underlätta insamlingen av gåvor har Erikshjälpen Jönköping en drive-in gåvomottagning där givare enkelt kan lämna in sina gåvor under tak. Man kan även boka hämtning av större föremål som möbler för att göra det så enkelt som möjligt för människor att donera sina saker till en god sak.

Genom att kombinera sitt engagemang för barnrättsarbete och insamlingen av gåvor, gör Erikshjälpen Jönköping en konkret och långsiktig skillnad i barns liv både lokalt och globalt. Organisationens arbete är en viktig del i att säkerställa att alla barn har samma rättigheter och möjligheter att lyckas i livet.

Vanliga frågor

Öppettider för Erikshjälpen?

För att få detaljerade öppettider för Erikshjälpen Second hand Jönköping, besök deras officiella webbsida eller deras Facebooksida. Tänk på att öppettiderna kan variera beroende på säsong och speciella evenemang.

Vilka objekt accepteras inte av Erikshjälpen?

Erikshjälpen accepterar flera olika typer av objekt för återvinning, men det finns vissa föremål som de inte tar emot. Dessa föremål kan innefatta farliga material, såsom kemikalier, eller föråldrade elektroniska produkter som inte längre är säkra att använda. Kontrollera direkt med Erikshjälpen butiken om du är osäker på om ett objekt kommer att accepteras.

Hämtar Erikshjälpen möbler gratis?

Det beror på butiken och deras policy. Vissa Erikshjälpen-butiker erbjuder gratis hämtning av möbler, medan andra eventuellt kan ha en avgift eller särskilda villkor. Kolla direkt med Erikshjälpen Jönköping för mer information om deras policy.

Får man betalt för sina donationer?

Erikshjälpen är en ideell organisation, vilket innebär att du inte får betalt för dina donationer. Deras primära syfte är att sälja begagnade föremål till förmån för välgörenhet och bidra till hållbar konsumtion och återanvändning.

Hur lämnar man in saker?

För att lämna in saker till Erikshjälpen i Jönköping, besök butiken på Herkulesvägen 56. De har vanligtvis särskilda områden eller containrar där du kan lämna in dina varor. Det är en bra idé att kontakta butiken i förväg för att se till att de tar emot de föremål du vill donera.

Finns det andra butiker som Kungsporten och Myrorna?

Ja, det finns andra second hand-butiker i Jönköping såsom Kungsporten och Myrorna. Dessa butiker erbjuder också en rad begagnade objekt och kan bidra till hållbar konsumtion samt stödja välgörenhetsändamål.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.